top of page
ZESS - wit 4.png

BABYZWEMMEN EN PEUTERZWEMMEN

BABYZWEMMEN

Kindjes mogen zwemmen als ze 3 maanden oud zijn (na de tweede set inentingen). Ervaring leert dat zwemmen de eerste paar keer best een beetje spannend kan zijn zowel voor papa / mama als voor het kindje. Het is echter wel heel leuk als kindjes al vroeg kennis maken met het (zwem)water, zodat zij er bekend mee raken en geen angst ontwikkelen voor het water. Daarnaast is het natuurlijk ook erg gezellig om samen met jouw kindje te spelen in het water. 

Een babyzwemles duurt 30 minuten. In deze 30 minuten gaan we spetteren, springen / vallen we van de kant, zwemmen we op de buik en op de rug, rennen we door het water, en gaan we onder water. Dit doen we met en zonder materialen (gieters, emmers, matten en ballen). Tijdens het zwemmen worden er (uiteraard) liedjes gezongen. Bij de liedjes horen kleine opdrachten die helpen om de kindjes zo water vrij mogelijk te maken. Tijdens de lessen wordt er geprobeerd om zoveel mogelijk op de beleef wereld van de kleintjes in te spelen.

Benodigdheden: Zwemluier, zwemkleding en een fijne handdoek.

 

Duur:30 minuten

Lestijden: 

Dinsdag 09:00

Vrijdag 09:45 

Zaterdag 08:15 & 08:45 

Tarief: € 6,75

Locatie: Kerkstraat

PEUTERZWEMMEN

Vanaf 1,5 jaar gaan de kindjes van het babyzwemmen door naar het peuterzwemmen. Er is niet heel veel verschil tussen een babyzwemles of een peuterzwemles. In een peuterzwemles zingen we wat minder liedjes dan in een babyzwemles. Oefening zijn vergelijkbaar maar worden een beetje moeilijker en (mits ze een vest aan hebben) wat zelfstandiger. Zo zal het springen van de kant uiteindelijk worden uitgebouwd tot zelf in het water springen en kopje onder gaan. De kinderen zullen ook zelf bellen blazen in plaats van dat papa / mama dit doet. Verder zal ook het drijven (buik en rug) en het voortbewegen zo veel mogelijk zelf gedaan worden.

Benodigdheden: Zwemluier (mits nog niet zindelijk), zwemkleding, handdoek (eventueel een zwemvest)

Duur: 30 minuten

 

Lestijden:

Dinsdag 09:30

Woensdag 10:30 

Vrijdag 10:15

Zaterdag 09:45 & 10:15 

Tarief: € 6,75

Locatie: Kerkstraat

Lijkt het je leuk om een keer te komen zwemmen? Bel / mail / app voor een gratis proefles!

Of maak een account aan en meld je aan voor 1 van de lessen.

bottom of page