top of page
ZESS - wit 4.png

Babyzwemmen, peuterzwemmen & peutersurvival

BABYZWEMMEN

Kindjes mogen zwemmen als ze 3 maanden oud zijn (na de tweede set inentingen). Ervaring leert dat zwemmen de eerste paar keer best een beetje spannend kan zijn zowel voor papa / mama als voor het kindje. Het is echter wel heel leuk als kindjes al vroeg kennis maken met het (zwem)water, zodat zij er bekend mee raken en geen angst ontwikkelen voor het water. Daarnaast is het natuurlijk ook erg gezellig om samen met jouw kindje te spelen in het water. 

Een babyzwemles duurt 30 minuten. In deze 30 minuten gaan we spetteren, springen / vallen we van de kant, zwemmen we op de buik en op de rug, rennen we door het water, en gaan we onder water. Dit doen we met en zonder materialen (gieters, emmers, matten en ballen). Tijdens het zwemmen worden er (uiteraard) liedjes gezongen. Bij de liedjes horen kleine opdrachten die helpen om de kindjes zo water vrij mogelijk te maken. Tijdens de lessen wordt er geprobeerd om zoveel mogelijk op de beleef wereld van de kleintjes in te spelen.

Benodigdheden: Zwemluier, zwemkleding en een fijne handdoek.

Lestijden: 

Dinsdag 09:00

Vrijdag 09:45 

Zaterdag 08:15 & 08:45 

Tarief: € 6,75

Locatie: Kerkstraat

Lijkt het je leuk om een keer te komen zwemmen? Bel / mail / app voor een gratis proefles! Of maak meteen een account aan en meld je aan voor 1 van de lessen.     

PEUTERZWEMMEN

Vanaf 1,5 jaar gaan de kindjes van het babyzwemmen door naar het peuterzwemmen. Er is niet heel veel verschil tussen een babyzwemles of een peuterzwemles. In een peuterzwemles zingen we wat minder liedjes dan in een babyzwemles. Oefening zijn vergelijkbaar maar worden een beetje moeilijker en (mits ze een vest aan hebben) wat zelfstandiger. Zo zal het springen van de kant uiteindelijk worden uitgebouwd tot zelf in het water springen en kopje onder gaan. De kinderen zullen ook zelf bellen blazen in plaats van dat papa / mama dit doet. Verder zal ook het drijven (buik en rug) en het voortbewegen zo veel mogelijk zelf gedaan worden.

Het peuterzwemmen duurt 30 minuten. 

Benodigdheden: Zwemluier (mits nog niet zindelijk), zwemkleding, handdoek (eventueel een zwemvest)

 

Lestijden:

Dinsdag 09:30

Vrijdag 10:15

Zaterdag 09:15 & 09:45 

Tarief: € 6,75

Locatie: Kerkstraat

PEUTERSURVIVAL 

Vanaf 2,5 jaar mogen kinderen deelnemen aan de peutersurvival. In deze les gaan de kinderen zelf (samen met de meester of juf) zwemmen. Papa / mama blijft dus lekker op de kant. Peutersurvival is eigenlijk voorbereiding op de 'echte' zwemles. Kinderen springen zelfstandig in het water, bewegen zelfstandig op verschillende manieren door het water en gaan zelfs begeleid door de zwemjuf of meester zonder vest te water. Tijdens het voortbewegen door het water wordt al aangeleerd wat het water doet als je op een bepaalde manier beweegt (stuwing van het water). Tijdens de les ligt de focus voor al op de zelfredzaamheid en vertrouwen van de kinderen in het water.

Het peuterzwemmen duurt 30 minuten. 

Benodigdheden: EasySwim Pro zwemvest, zwemkleding, handdoek

Lestijden:

Dinsdag 10:00

Vrijdag 10:45

Zaterdag 09:15

Tarief: € 6,75

Locatie: Kerkstraat

 

bottom of page