B A B Y -  E N  P E U T E R Z W E M M E N 

B a b y z w e m m e n

Vanaf 3 maanden oud (na de tweede set inentingen) mogen kindjes bij ons komen zwemmen. Ervaring leert dat dit de eerste paar keer best een beetje spannend kan zijn voor zowel papa of mama als voor het kindje. Het is echter wel heel leuk als kindjes al vroeg kennis maken met het (zwem) water, zodat zij er bekend mee raken en geen angst ontwikkelen voor het water. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel erg gezellig om samen met jouw kindje te spelen in het water. 

Een babyzwemles duurt 30 minuten. In deze 30 minuten gaan we spetteren, springen / vallen we van de kant, zwemmen we op de buik en op de rug, rennen we door het water, en gaan we onder water. Dit doen we zowel met als zonder materialen (gieters, emmers, matten en ballen). Tijdens het zwemmen worden er (uiteraard) liedjes gezongen. Bij de liedjes horen kleine opdrachten die helpen om de kindjes zo water vrij mogelijk te maken. Tijdens de lessen wordt er geprobeerd om zoveel mogelijk op de beleef wereld van de kleintjes in te spelen.

 

Benodigdheden: een zwemluier, zwemkleding en een fijne handdoek.

 

Lestijden: 

Dinsdag 09:30

Vrijdag 09:45 

Zaterdag 08:15 en 08:45 

 

Tarief: € 5,80

Locatie: Kerkstraat

Lijkt het je leuk om een keer te komen zwemmen? Bel / mail / app voor een gratis proefles! Of maak meteen een account aan en meld je aan voor 1 van de lessen.     

P e u t e r z w e m m e n

Vanaf 1,5 jaar gaan de kindjes van het babyzwemmen door naar het peuterzwemmen. Er is niet heel veel verschil tussen een babyzwemles of een peuterzwemles. In een peuterzwemles zingen we wat minder liedjes dan in een babyzwemles. Oefening zijn vergelijkbaar maar worden een beetje moeilijker en (mits ze een vest aan hebben) wat zelfstandiger. Zo zal het springen van de kant uiteindelijk worden uitgebouwd tot zelf in het water springen en kopje onder gaan. De kinderen zullen ook zelf bellen blazen in plaats van dat papa of mama dit doet. Verder zal ook het drijven (buik en rug) en het voortbewegen zo veel mogelijk zelf gedaan worden.

Het peuterzwemmen duurt net als het babyzwemmen 30 minuten. 

Benodigdheden: zwemluier (mits nog niet zindelijk), zwemkleding, handdoek (eventueel een zwemvest)

 

Lestijden:

Vrijdag 10:15

Zaterdag 09:15 en 09:45 

Tarief: € 5,80

Locatie: Kerkstraat

P e u t e r s u r v i v a l 

Vanaf 2,5 jaar mogen kinderen deelnemen aan de peutersurvival. In dit half uur gaan de kinderen zelf (samen met de meester of juf) zwemmen. Papa of mama blijven dus lekker op de kant. Peutersurvival is eigenlijk voorbereiding op de 'echte' zwemles. Kinderen springen zelfstandig in het water, bewegen zelfstandig op verschillende manieren door het water en gaan zelfs begeleid door de zwemjuf of meester een keer zonder vest te water. tijdens het voortbewegen door het water wordt al aangeleerd wat het water doet als je op een bepaalde manier beweegt (stuwing van het water). Tijdens de les ligt de focus voor al op de zelfredzaamheid en vertrouwen van de kinderen in het water.

Benodigdheden: EasySwim Pro zwemvest, zwemkleding, handdoek

 

Lestijden:

Dinsdag 09:00

Tarief: € 5,80

Locatie: Kerkstraat

 

Kerkstraat 23

5711 GT Someren

Vragen en of opmerkingen?

Bel of app: 06-36101876 (Lonneke) 06-19973473 (Bart)

info@zwemensportstudio.nl

Vaarselstraat 3

5711 RB Someren

Chatten via de site, Facebook of Instagram kan natuurlijk ook!  

  • Facebook
  • Instagram