top of page
ZESS - wit 4.png

Yoga

Yoga is de laatste jaren populairder dan ooit. En terecht, het wordt steeds duidelijker wat de voordelen van yoga zijn, en dit zijn er veel. De belangrijkste voordelen van yoga zijn: flexibeler worden, sterker worden, leren ontspannen, een betere focus, een betere bloedsomloop, meer energie, vermindering van stress, pijnverlichting en een betere ademhaling.  

Yoga bij ZESS is een actieve yoga vorm (gebaseerd op Ashtanga en power yoga). Naast zonnegroeten en diverse dynamische houdingen wordt er elke les veel aandacht besteed aan ademhaling. De ademhaling is een belangrijk aspect van yoga, het is niet altijd makkelijk om de juiste ademhaling te behouden, maar met wat oefening gaat het steeds beter. De les is elke week anders, maar er is veel herhaling in houdingen en er is sprake van een redelijk vaste volgorde. Vooral in het begin van de les en net voor de eind ontspanning nemen we bewust de tijd om te ademen. Dan warmen we ons zelf op door middel van een aantal 'zware' houdingen of houdingen die elkaar snel opvolgen. We doen kracht houdingen, balans oefeningen en besteden veel aandacht aan het rekken en strekken. Meestal doen we omgekeerde oefeningen zoals de brug, kaars en hoofdstand. Daarnaast is ook meditatie een onderdeel dat vaak wordt behandeld in de les. 

 

Een yoga les duurt ruim een uur.

Leeftijd: Vanaf 15 jaar

Benodigdheden: Warme sokken en een trui of vest voor tijdens de eindontspanning.

Tijden:

Maandag: 19:00

Dinsdag: 19:00

Woensdag: 19:30

Tarief: € 8,85

Locatie: Kerkstraat 23 

O N L I N E

Door de huidige tijd, coronacrisis, kunnen we helaas geen gewone yogalessen meer geven. Het idee om online lessen aan te bieden ontstond al snel. Helaas duurde de uitvoering hiervan iets langer. Inmiddels zijn er wat filmpjes gemaakt en staan ze ook online. Naast deze online filmpjes, is er ook iets anders. Een online omgeving waar jullie vragen kunnen stellen die betrekking hebben op yoga. Bijvoorbeeld hoe je bepaalde houdingen het beste uitvoert of wat je het beste kunt doen bij verschillende klachten. Er is een afgeschermde Facebook pagina gemaakt en een (openbare) Instagram pagina, beiden worden door mij (Lonneke) beheerd, dus voel vrij om daar opmerkingen en vragen te plaatsen. Dan kunnen we ook allemaal lekker door. 

We zijn nog aan het onderzoeken hoe we een platform kunnen bouwen zonder de sociale media. Zodra we daar meer over weten horen jullie het! 

Hierbij de filmpjes. 

Opwarmen doen we bij dynamische yoga vormen vaak door middel van zonnegroeten. Ik heb een video gemaakt van zonnegroet A en B. In deze video doe ik 5 keer zonnegroet A en 3 keer zonnegroet B. De zonnegroeten zijn een fijne warming-up om de dag mee te beginnen. Dus zin om morgen lekker fris te beginnen? Zet deze video aan! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je gewoon een lekkere les van ongeveer 30 minuten? Een les die je eigenlijk altijd wel kan doen? 

Ik probeer zowel flow als easy flow lessen te geven. De naam geeft al een beetje aan wat het verschil is, maar voor de zekerheid leg ik het toch kort uit. Easy flow lessen zijn rustiger dan dan flow lessen. Bij flow lessen worden altijd zonnegroeten of varianten van zonnegroeten gedaan, bij easy flow lessen kan er soms een zonnegroet of een variant hiervan voorkomen maar dit zijn er heel veel minder dan bij de flow lessen.

https://www.youtube.com/watch?v=22wC34eNwc8    

https://www.youtube.com/watch?v=22wC34eNwc8&t=469s

Heb je last van jouw schouders en wil je weten welke yoga-oefeningen kunnen helpen?

 

https://www.youtube.com/watch?v=NaOOI8_231s

Heb je last van jouw onderrug en wil je weten welke yoga-oefeningen kunnen helpen?

https://www.youtube.com/watch?v=nZFYv_yUFEk&t=53s

 

Yoga bibliotheek

Ademhalingstechnieken

Downward Facing Dog

 

bottom of page